یکی از مهمترین اصول ورود به بازار بورس شناخت شرکتهای بورسی و نمادهای بورسی است. در این مقاله به معرفی شرکت سیمان فارس و خوزستان در بورس پرداختهایم.
شناخت شرکتهای بورسی مهمترین مولفه سرمایهگذاری موفق در بازار بورس و ابزاری موثر برای تحلیل بنیادی محسوب میشود. سرمایهگذاران با آشنایی با شرکتهای بورسی و نماد این شرکتها میتوانند نسبت به عوامل موثر در رشد و موفقیت نمادها آگاه شوند وضعیت آینده را تا حدود زیادی پیشبینی کنند.
تحلیلگرام نیز قصد دارد مخاطبان خود را با شرکتهای بورسی، حوزه فعالیت آنها و نحوه اثرگذاری عوامل مختلف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، تحولات صنعتی، رویدادهای جهانی و عملکرد مالی بر سود و ضرر این شرکتها آشنا کند تا در کنار آگاهی کامل نسبت به جزییات شرکتها و مرور گزارشهای هفتگی، ماهانه و فصلی تیم تحلیلگرام برای انجام سرمایهگذاری مفیدتر تصمیمگیری کنند.
در مقالههای پیشین به معرفی شرکتهای کربن ایران، کویر تایر و فولاد خوزستان پرداختیم و در مطلب پیش رو، شرکت سیمان فارس و خوزستان را از زبان تحلیلگرام بشناسید.
آشنایی با شرکت سیمان فارس و خوزستان
شرکت سیمان فارس در سال ۱۳۲۹ با سرمایهگذاری مشترک سازمان برنامه و بودجه و شرکت سیمان شیراز با سرمایه اولیه بیست میلیون تومان تأسیس شد و با نام بنام «شركت سهامی سيمان فارس» به ثبت رسید. پس از انتقال این شرکت به تهران و با خرید و احداث کارخانجات جدید و توسعه کارخانجات قبلی، در سال 1342 به صورت رسمی به «شركت سهامی سيمان فارس و خوزستان» تغييرنام پیدا کرد.
تاریخچه
برنامه احداث كارخانه سيمان شيراز با تشكيل شركت سهامی سيمان شيراز در سال 1326 مطرح شد. در 21 خرداد 1327 خط توليد اين كارخانه به ظرفيت 200 تن در روز به مبلغ 2 ميليون و 277 هزار دلار از شركتهای «وستينگهاوس» و «كندی ونسان» آمريكا خريداری شد.
سرانجام اين كارخانه در سال 1334 در شيراز افتتاح شد و سيمان توليدي خود را به بازار عرضه كرد. پس از ساخت كارخانه سيمان شيراز، كارخانه سيمان دورود در سال 1338 تحت مديريت سازمان برنامه مورد بهره برداری قرار گرفت. در سال 1339 با موافقت دولت و مجلس اين كارخانه به منظور استفاده از تجربيات متخصصين كارخانه سيمان شيراز به شركت سهامی سيمان فارس واگذار شد.
همزمان با واگذاری كارخانه سيمان دورود به شركت سهامی سيمان فارس اين شركت به «شركت سهامی سيمان فارس و خوزستان» تغيير نام داد. با افزايش مصرف سيمان، ظرفيت کارخانه ابتدا در سال 1346 به هزار تن و در سال 1357 به 2 هزار و500 تن در روز افزايش يافت.
سهام شركت در دیماه 1354 در سازمان بورس اوراق بهادار تهران پذيرفته شد.
اين شركت هم اكنون با داشتن نزديک به 30 شركت، بيش از 35 درصد توليد سيمان كشور را به عهده داشته است. شركت سيمان فارس و خوزستان هم اكنون به صورت سهامی عام اداره میشود و سهام آن در بورس اوراق بهادار با نماد بورسی سفارس در اختيار سرمایهگذاران قرار میگيرد. همچنین سازمان تامين اجتماعی عمده ترين سهامدار اين شركت به شمار میرود.
افتخارات بزرگترین تولید کننده سیمان در خاورمیانه
این شرکت نخستین شرکت مصالح ساختمانی ایرانی است که به طور کامل به دست مهندسان ایرانی ساخته و راه اندازی شد و هماکنون با در اختیار داشتن ۳۳ شرکت تابعه، زیرمجموعه و فرعی، بزرگترین تولیدکننده سیمان در ایران و خاورمیانه است.
اين كارخانه هم اكنون قديمیترين و بروز ترين كارخانه سيمان فعال در سطح كشور به شماره میرود.
تولید محصول باکیفیت، حفاظت از محیط زیست، ایجاد محیط ایمن، رعایت مشتری مداری،ارتباط مستمر با ذی نفعان و بهبود اثربخشی فرآیندها از اصلیترین استراتژیهای شرکت به شمار میرود. این شرکت با بیش از نیم قرن تجربه دارنده لوحهای تقدیر و گواهینامههای داخلی و بینالمللی متعدد است.
محصولات شرکت سیمان فارس و خوزستان
ماموریت این شركت تولید انواع سیمان و محصولات و خدمات جانبی آن با كیفیتی در سطح بالاترین استانداردهای جهانی و عرضه در بازارهای داخل و خارج است.
سیمان سفید
سیمان چسبی است که در مصالح ساختمانی کاربرد دارد و در اثر ترکیب با آب قادر به چسباندن شن و ماسه است. سیمان پس از سفت شدن در آب حل نمیشود.
به سیمان سفید سیمان هیدرولیک گفته میشود و همان سیمان پرتلند خاکستری است که عناصر رنگی مختلف از قبیل اکسیدهای آهن، مس، کروم، تیتان و منگنز از آن حدف شده است. سیمان سفید یکی از پرکاربردترین سیمانها است.
سیمان خاکستری
انواع سیمانهای پرتلند تیپ 1-32.5، 1-42.5، 1-52.5، تیپ 2، تیپ 5، پرتلند پوزولانی، پرتلند پوزولانی ویژه، پرتلند آهکی PKZ و سیمان پرتلند مرکب را شامل میشود.
برخی شرکتهای وابسته
- شرکت سیمان آبیک
- شرکت سیمان فارس نو
- شرکت سیمان فارس
- شرکت سیمان بهبهان
- شرکت سیمان خزر
- شرکت سیمان سفید نی ریز
- شرکت صنایع سیمان غرب
- شرکت سیمان دورود
- شرکت سیمان بجنورد
- شرکت سیمان خوزستان
- شرکت سیمان خاش
- شرکت سیمان ساوه
- شرکت سیمان زنجان
- شرکت سیمان ارومیه
- شرکت سیمان ساوه
- شرکت سیمان شاهرود
- شرکت سیمان صوفیان
- شرکت سیمان قاین
- شرکت تحقیق و توسعه صنعت سیمان
- شرکت گچ ماشینی فارس
- شرکت نوآوران صنعت سبز پارس
- شرکت فولاد و چدن و ماشین سازی دورود
- شرکت تهران بتن
- شرکت فارسیت اهواز
- گچ فارس
- نوآوران صنعت سبز
- صنایع ساخت و نصب البرز
- خدمات مهندسی سیمان
- شرکت خدمات مهندسی سیمان فارس و خوزستان
هلدینگ سیمان فارس و خوزستان در تهران، خیابان بهشتی، خیابان پاکستان، کوچه 4 واقع شده است و برای ارتباط بیشتر میتوانید به وبسایت شرکت مراجعه کنید.
همچنین میتوانید گزارشهای مربوط به عملکرد شرکت و صورتهای مالی آن را نیز از طریق وبسایت تحلیلگرام دنبال کنید.
پایان پیام/
نظرات شما