وضعیت طلا
طلا روز دوشنبه بالای 2,630 دلار در هر اونس داد و ستد شد که ناشی از جذابیت پناهگاه امن آن در بحبوحه تنش های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه و همچنین از سرگیری خرید طلا توسط چین بود.
روز یکشنبه، نیروهای شورشی در سوریه بشار اسد، رئیس جمهور سوریه را برکنار کردند که پایانی بر حکومت 50 ساله خانواده اسد است و نگرانیها را در مورد موج جدیدی از بیثباتی در منطقه افزایش داده است.
علاوه بر این، بانک مرکزی چین خرید طلا برای ذخایر خود را در ماه نوامبر پس از یک وقفه شش ماهه از سر گرفت و حمایت بیشتری از فلز زرد ارائه کرد.
علاوه بر این، گزارش مشاغل ایالات متحده در روز جمعه حاکی از کاهش تدریجی شرایط بازار کار بود که به فدرال رزرو اجازه داد دوباره نرخ بهره را کاهش دهد.
بر اساس ابزار CME FedWatch، بازارها اکنون با احتمال 83 درصد کاهش 25 واحدی در ثانیه در آخرین جلسه فدرال رزرو در سال، قیمت گذاری می کنند. این امر هزینه فرصت نگهداری دارایی بدون بهره را کاهش می دهد و آن را برای خریداران جذاب تر می کند.
نفت با افزایش تنشهای خاورمیانه همراه است
قیمت آتی نفت خام WTI روز دوشنبه به حدود 71 دلار در هر بشکه افزایش یافت که به دلیل افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه پس از سقوط دولت سوریه بود.
روز یکشنبه، شورشیان بشار اسد، رئیس جمهور سوریه را برکنار کردند و به حکومت 50 ساله خانواده اسد پایان دادند، اقدامی که ترس از بی ثباتی بیشتر در خاورمیانه را تشدید کرد.
در همین حال، آرامکو عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان، قیمتهای خود را برای خریداران آسیایی در ژانویه 2025 به پایینترین سطح از اوایل سال 2021 کاهش داده است، زیرا تقاضا از سوی چین ضعیف است.
همچنین قیمت ها را برای شمال غرب اروپا و دریای مدیترانه کاهش داد، در حالی که برای آمریکای شمالی تغییری ایجاد نکرد.
این تحولات پس از آن اتفاق افتاد که اوپک پلاس افزایش تولید را تا آوریل به تاخیر انداخت و کاهش تولید را تا پایان سال 2026 تمدید کرد. تولید کننده نفت خام نیز بر قیمت ها تاثیر گذاشته است.
کالاهای کشاورزی
برترینها قهوه (5.07 درصد)، پنبه (3.69 درصد) و کلزا (2.82 درصد) هستند.
بزرگ ترین بازندگان جو دوسر (-2.11٪)، چوب (-1.72٪) و گندم (-1.37٪) هستند.
کالاهای فلزی
بیشترین بازنده کالاها نقره (-1.31٪)، پلاتین (-0.99٪) و طلا (-0.02٪) هستند.
کالاهای انرژی
متانول (-4.63٪)، نفت خام WTI (-1.65٪)، بنزین (-1.54٪) و نفت خام برنت (-1.43٪) بیشترین ضررهای کالایی دارند. سود حاصل از گاز طبیعی (0.88٪) است.
این دادههای گرداوری شده توسط تحلیلگرام، یک منبع ارزشمند برای دسترسی به دادههای به روزرسانی شده درباره قیمتهای کالا و ارز است.
همانطور که در تصویر قابل مشاهده میباشد، کالاها بر اساس ستون “درصد تغییر هفتگی” مرتب شده است.
پایان این مطلب/
نظرات شما